Det kompakta modulära IO-systemet - Cube67 | Murrelektronik

Decentraliserad, flexibel, protokolloberoende

Cube67

Det kompakta modulära I/O-systemet

Cube67 är ett modulärt fältbuss system designat för decentraliserade installationskoncept. Dess flexibilitet gör det enkelt att ta fram rätt lösning för alla applikationer.

Kännetecken för Cube67 är: hög funktionalitet, M12- alt. M8 anslutningar, en robust och kompakt design, inkapslade moduler, multifunktionella in-/ utgångar och med moduler i kapslingsklasser från IP20 till IP69K. Modulerna installeras I den direkta närheten till sensorerna och ställdonen. En systemkabel ansluter modulerna till bussnoden, den överför både data och kraft. Omfattande diagnostik gör det enkelt att lösa problem om de uppstår. Antalet anslutningsplintar i apparatskåpet reduceras med ett distribuerat tillvägagångsätt, det frigör utrymme.

Installationer med Cube67 erbjuder ett värdefullt TCO för maskinens hela livscykel: enkel konstruktion, snabb montering av maskinen, enkel driftsättning och maximal systemtillgänglighet för effektiv drift.

Några av fördelarna med Cube67

 • Kundorienterat installationskoncept, optimalt anpassad lösning för applikationen
 • Extremt kostnadseffektiv tack vare lägre planerings- och installationskostnader
 • Hög flexibilitet genom multifunktionella I/O portar och med en mängd olika funktions moduler (IO-Link, RS485/MOVIMOT®…)
 • Systemoberoende “Byt bussnoden inte systemet”. Bussnoderna är tillgängliga för alla vanliga protokoll.
 • Maximal transparens, exakta och detaljerade diagnostikmöjligheter.

Cube67 broschyr (PDF)    Cube67 i Onlineshop

Decentralisering när den är som bäst

Bussnod

Bussnoden är det centrala gränssnittet mellan Cube67 systemet och kontrollnivån på högre nivå. Det förser systemet och alla anslutna sensorer och ställdon med energi och övervakar strömmen med en integrerad strömövervakning (Mico).

Byt protokoll men inte systemet

Installationskonceptet förblir detsamma oavsett PLC och protokoll. Byt helt enkelt bussnoden till det valda protokollet. Murrelektronik erbjuder bussnoder för alla vanliga fältbussystem.

En Systemkabel

En systemkabel ansluter I/O-modulerna till bussnoden. Denna överför både data och kraft - vilket reducerar ert installationsarbete med upp till 50%.

Cube67 I/O moduler

Det stora utbudet av I/O-moduler (digital, analog och funktions-) hjälper till att skapa flexibla och effektiva installationer.

Cube20

Med Cube20 integreras I/O-signaler från passiva kopplingsboxar och terminalmoduler (IP20) i Cube-installationen på ett decentraliserat och ekonomiskt sätt.

Ett system från skåpet ut i fält

Cube systemet kombinerar apparatskåpssintallationer (IP20) med fältinstallationer (IP67) på ett enkelt sätt.

Cube67

Cube67 är ett decentraliserat och modulärt expanderbart fältbuss I/O-system för IP67-applikationer. Det möjliggör kundorienterade installationskoncept, optimalt anpassade till applikationen, med moduler i omedelbar närhet av processen. En systemkabel förbinder I/O modulerna med bussnoden och överför både data och kraft.

 • Alla I/O-moduler monteras längs systemkabeln i upp till 4 brancher
 • Kortare drifttagning tack vare automatisk moduladressering.
 • omfattande systemutvidgning (upp till 60 meter) utan separata säkerhetssystem genom integrerad strömövervakning (Mico) i bussnoden.
 • Helt inkapslade, kompakta och robusta I/O-moduler i kapslingsklass IP67 för installation i omedelbar närhet av processen.
 • I/O-moduler I hygienisk design, kapslingsklass IP69K, för livsmedelsindustrin.
 • Anslutning med färdigkopplade kablar förebygger anslutningsfel och förenklar installationen.

Cube20

Cube20 är ett utbyggbart modulärt fältbuss I/O-system för apparatskåp. Den kan drivas som en fristående enhet eller med en Cube67. Cube20 är speciellt utformad för kraven på moderna apparatskåp. Höga kostnader på grund av hantering av många enskilda komponenter kan reduceras till ett minimum med Cube20.

 • Kompakt design
 • Hög kanaltäthet
 • 32 kanaler per I/O-modul. Upp till 488 I/O på 90 cm
 • Upp till 15 I/O-moduler på en nod
 • Detaljerad individuell kanaldiagnostik och transparenta anslutningsterminaler med lysdioder för enkel lokalisering av fel
 • Underhållsfri fjäderkraftplint

Machine Option Management

Systemlösningar - anpassade till era applikationer

Machine Option Management (MOM) gör att olika cube67 moduler kan slås på eller av via styrningen under drift. Detta är grunden för modulär maskin parametrering, enkla verktygsbyten, standardmaskiner med olika I/O-expansionsnivåer, valfria maskintillbehör eller sekventiell driftsättning. MOM minskar projektplanerings- och dokumentationsarbetet och erbjuder en unik systemflexibilitet.

Industrier

Flexibilitet är nyckeln: Cube67-applikationer finns i en mängd olika sektorer och branscher ...
Hej
Alltid tillgänglig!
Vi tar hand om dina frågor...