Automation utan styrskåp – Vario-X | Murrelektronik

Decentraliserad automation utan styrskåp

Vario-X

Kontakta oss nu!

Det avgörande steget till digital transformation

Automationsvärlden ändras konstant och målen är tydliga: digital planering, enklare och snabbare installation och driftsättning, kostnadseffektivitet och hållbarhet. 

Murrelektronik gör det möjligt att möta dessa komplexa mål med innovativa lösningar. Decentraliserad automation i ett modulärt system gör er anläggning redo för framtiden.

Enkelt och intelligent. Kundanpassat.
Framtidssäkert hela vägen.

Ladda ner Vario-X flyer (PDF)

Decentraliserad och styrskåpsfri automation

Ut i fältet, decentralisera, modularisera, kombinera teknologier, agera mer energieffektivt, minska och förenkla komplexiteten och hitta smarta lösningar.

Detta är vad Vario-X uppnår: 100% decentraliserad automation utan styrskåp! Vario-X systemet löser komplexa produktionsutmaningar. Vario-X är ett modulärt system med lösningar för varje maskinbehov in i minsta detalj. 

Vario-X är en genomgående flexibel och skalbar automationsplattform med maximal prestanda på alla nivåer och i alla gränssnitt. Vårt decentraliserade system eliminerar tidskrävande och komplexa installationer och tar bort risken för felkopplingar. Service och stilleståndstider anpassas till dina produktionscykler genom förebyggande underhåll. Låter komplext, men Murrelektronik gör det ganska enkelt!

Framtiden för automation är styrskåpsfri.

Sidovy av Vario-X
Portrait Olaf Prein, Head of Global Business Unit Automation

Vario-X är en genomgående flexibel och skalbar automationsplattform med maximal öppenhet och prestanda på alla nivåer och i alla gränssnitt. För framtiden för automation är utan styrskåp och utan tryckluft – men nätverksansluten, pluggbar och kostnadseffektiv.

Olaf Prein, Head of Global Business Unit Automation at Murrelektronik

Smart och enkelt

Vario-X är en modulär automationsplattform som kan sättas ihop precis efter behov och integrerar alla automationskomponenter direkt vid händelsernas centrum. Systemet består av:

Vyn ovanifrån av Vario-X med förklaring av komponenterna

Med sömlös integrering av decentraliserade servo lösningar säkerställer den tillförlitligt spännings-, signal- och datahantering direkt ut på fältet. Det innebär att alla automationsfunktioner för första gången decentraliseras helt – utan styrskåp. Det robusta IP67-höljet (vatten- och dammtäta) snäpps enkelt ihop sida vid sida i bakplanet med integrerade maskinkonstruktionsprofiler. På så sätt kan hela stationen enkelt fästas på alla standardprofilsystem utan ytterligare skydd.

Positiva sidoeffekter vad gäller energieffektivitet och utrymmeskrav: när styrskåp blir överflödiga behövs mindre kylning och mer utrymme finns tillgängligt som kan användas för värdeskapande tillverkningsutrustning som robotar.

Vario-X jämfört med ett konventionellt styrskåp
Digital Tvilling

Digital tvilling för planering, installation, drift och service

Men Vario-X är inte bara ett bakplan, styrenheter, kablar, mm. Anläggningen som automatiseras med Vario-X har en digital tvilling redan från början. En rörlig 1:1 bild av det verkliga systemet – och detta redan i projektfasen innan den första mekaniska komponenten har beställts eller monterats.

Kontakta oss nu!

Om du vill boka in en tid för att se Vario-X, vänligen fyll i formuläret så kontaktar vi dig med ett mötesförslag.

Ange resultatet av det aritmetiska problemet.
captcha
* Obligatoriskt fält
Alltid tillgänglig!
Vi tar hand om dina frågor...